Felülvizsgálat

Az alábbi oldalon tájékozódhatsz az iTOLC Nyelvvizsgád felülvizsgálatának pontos menetéről

FELÜLVIZSGÁLAT MENETE

1. Olvasd át a Felülvizsgálati Kérelmet

2. Töltsd ki az űrlapot a vizsgázó pontos adataival

3. Az adataid kitöltése után kattints az Elküld gombra, majd a következő oldalon olvasd át a további fontos tudnivalókat!

FELÜLVIZSGÁLATI KÉRELEM

A vizsgázónak az eredmények közzétételétől számított 15 napon belül joga van a betekintési kérelem mellett, illetve attól függetlenül dolgozatának felülvizsgálatát kérelmezni jogszabálysértésre, a vizsga eredményével kapcsolatban az eredményszámításban mutatkozó számolási hibára vagy értékelési hibára történő hivatkozással. A vizsgázó az alábbi online felülvizsgálati kérelem kitöltésével kérheti dolgozatának felülvizsgálatát.
Ha indoklásában jogszabálysértésre vagy az eredményszámításban mutatkozó számolási hibára hivatkozik, a felülvizsgálat díjmentes.

A 137/2008. (V.16.) Kormányrendelet 2011. március 27-én hatályba lépett módosításának és az Oktatási Hivatal állásfoglalásának megfelelően az értékeléssel kapcsolatos felülvizsgálat díjköteles, mivel ez az érintett vizsgarész újraértékelését jelenti. Amennyiben a vizsgázó a felülvizsgálati kérelem indoklásában “Értékelői hibát” jelöl meg, úgy harmadik értékelő által történő újraértékelést kér.
Az újraértékelés díja részvizsga esetén 4.490 Ft, “komplex” vizsga esetén 8.990 Ft.

A vizsgaközpont vezetője a felülvizsgálati kérelem tárgyában annak beérkezését követő naptól számított 15 napon belül hozza meg döntését, és erről a vizsgázót értesíti. A vizsgázó a felülvizsgálati kérelem tárgyában hozott döntés közlésétől számított 15 napon belül a döntés ellen az Oktatási Hivatalhoz címzett, de a Vizsgaközponthoz benyújtandó panasszal élhet jogszabálysértésre vagy az eredményszámításban mutatkozó számolási hibára történő hivatkozással. A fellebbezést a Hivatal bírálja el.

Amennyiben a vizsgázó számára pozitív döntés születik, a Vizsgaközpont kérelmezi a bizonyítvány kiállítását.

Amennyiben a felülvizsgálati kérelem nem érkezik be a Vizsgaközpontba a jogszabályban említett 15 napon belül (a postán küldött felülvizsgálati kérelem előterjesztésének időpontjaként a postára adás napját tekintjük), már nem áll módunkban a kérelmet elbírálni.

Fontos! A kérelem kitöltésénél és a számlázási adatoknál kérjük, ugyanazt az e-mail címet használd. Köszönjük!